Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Πόσο ρητορική είναι τελικά η ερώτηση "Θέλεις επιτυχία στη ζωή σου";

Πρόσφατη συζήτησή μου με επιχειρηματία:
Εγώ: "Έχω μια πρόταση που απευθύνεται σε επιχειρηματίες σαν κι εσένα που έχουν ένα καλό προϊόν, ένα ωραίο μαγαζί και είναι γνωστοί για τη σωστή εξυπηρέτηση προς τους πελάτες τους. Θα ήθελα όμως να μου πεις ειλικρινά αν είσαι σε φάση ενεργητικής αναζήτησης για τρόπους να αποκτήσεις περισσότερους πελάτες, να μειώσεις δραστικά τα έξοδα για τις αγορές σου και το marketing, και να δώσεις προνόμια επιβράβευσης στους πελάτες σου που ο ανταγωνισμός σου δεν δίνει."
-Επιχειρηματίας: "Με κοροϊδεύεις; Ποιος είναι αυτός που δεν ψάχνει αυτά τα πράγματα;"
-Εγώ: "Τέλεια! Έλα να σου δείξω λοιπόν τι έχουν κάνει περίπου 3000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα και έχουν σήμερα αποδεδειγμένα το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις"
Ερώτηση κρίσεως: Τι απάντησε ο επιχειρηματίας; (Δεν συνεργαστήκαμε)
Βοήθεια κοινού... Πας σε ένα γεμάτο καφέ και ανακοινώνεις "Ποιος θέλει να βγάλει ένα χιλιάρικο;" Και οι 100 θαμώνες σηκώνουν το χέρι. "Ωραία ελάτε να σας πω τι χρειάζεται να κάνετε" Έρχονται οι 5!
   
Συμπέρασμα 1ο: Κάτι που είναι εύκολο να το κάνεις είναι εύκολο και να μην το κάνεις.
Συμπέρασμα 2ο: Η κοινή λογική δεν έχει καμία σχέση με την κοινή δράση.
Συμπέρασμα 3ο: Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιστέκονται τόσο πολύ σε οποιαδήποτε αλλαγή που προτιμούν να ζουν σε μια κόλαση που έχουν συνηθίσει και γνωρίζουν από το να διεκδικήσουν έναν μη οικείο παράδεισο, ανεξαρτήτως από τα αποτελέσματα αυτών που τον διεκδίκησαν.
Συμπέρασμα 4ο: Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν πως μπορούν να αποκτήσουν ακαριαίο πλούτο, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν τίποτα στον τρόπο σκέψης τους ή στον τρόπο που δραστηριοποιούνται. Κάνοντας ότι έκαναν πάντα θα αποκτήσουν ότι δεν είχαν ποτέ. Ποιος ξέρει; Ίσως βρέξει επιτυχία αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου