Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τυχαίο; Δε νομίζω...

Όλοι έχουμε ακούσει σχόλια όπως "Έχει μαζί του το κοκκαλάκι της νυχτερίδας." "Όλα του πάνε ρολόι" "Του έρχονται όλα δεξιά" "Πάντα ήταν τυχερός στη ζωή του" "Όλα του ήρθαν ευνοϊκά στη ζωή του" ή "Τραβάει από 18 και του βγαίνει 21" ή "Τα λεφτά πάνε στα λεφτά".
Τι ρόλο πάιζει λοιπόν παίζει η τύχη στην επιτυχία;
Εξ'ορισμού κάτι τυχαίο δεν μπορεί να είναι και διαρκώς επαναλαμβανόμενο. Μπορεί να σου συμβεί κάτι κατά τύχη μια ή δύο φορές. Δεν γίνεται να είσαι τυχερός επί μονίμου βάσεως. Πολύ σοφά ο λαός λέει "Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση".
Πως γίνεται λοιπόν κάποιος να είναι αποδέκτης μόνο θετικών εμπειριών και να έχει μόνο επιτυχίες; Η απάντηση είναι απλή. Δεν γίνεται.
Αυτός που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως μονίμως ευνοούμενο της τύχης είναι στην πραγματικότητα ένας άνθρωπος που επιδιώκει με συνέπεια, πίστη, δέσμευση, επιμονή, υπομονή, πάθος και υψηλή εργασιακή ηθική την τελειότητα σε ό,τι κάνει. Έχει σχεδιάσει επιμελώς κάθε βήμα της πορείας του προς την επιτυχία και την καταξίωση. Έχει αναπτύξει συνήθειες που το 95% των ανθρώπων δεν θα αποκτήσουν ποτέ και γι'αυτό δεν θα ξεφύγουν ποτέ από το μέσο όρο. Εκπέμπει σε συχνότητες επιτυχίας και προσελκύει την επιτυχία πάνω του. Έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να προετοιμάσει τον εαυτό του για την επιτυχία. Έτσι αυτή έρχεται σε έναν άνθρωπο που είχε δει τον εαυτό του επιτυχημένο στα όνειρά του. Και τη αξίζει απόλυτα! Όπως λέει ο Paulo Coello στον Αλχημιστή "Όταν θέλεις κάτι πολύ, τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις". Όταν εκπέμπεις σκέψεις επιτυχίας προσελκύεις επιτυχία.
 Ο νόμος αυτός ισχύει για τα πάντα στη ζωή. Γιατί τίποτα δεν ξεφεύγει από τον συμπαντικό νόμο της έλξης. Αν εκπέμπεις αρνητικές σκέψεις σου συμβαίνουν αρνητικές εμπειρίες. Ένα καταπληκτικό βιβλίο που έχει γραφτεί πάνω στο θέμα αυτό είναι "Το Μυστικό" ("The Secret"-Rhonda Byrne).
 Βλέπουμε το αποτέλεσμα, δηλαδή έναν επιτυχημένο άνθρωπο, αλλά δεν βλέπουμε τις επί μέρους αποτυχίες του στην πορεία για την επιτυχία. Έκανε λάθη, έμαθε από αυτά, έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις στην πορεία, ήταν ευέλικτος στο σχεδιασμό αλλά δεν παρέκκλινε ποτέ από το στόχο του. Είχε πολλές αποτυχίες πριν βρει τη φόρμουλα της επιτυχίας. Απέκτησε διδακτορικό σε αυτήν και τελειοποίησε τις τεχνικές που δουλεύουν κάθε φορά. Αλλά δεν τα παράτησε ποτέ. Επέμεινε σε πείσμα όλων των δυσκολιών και τώρα δικαιώνεται. Όλοι τον θεωρούν νικητή και ο ίδιος έχει μεγάλη αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Αυτό γεννάει περισσότερες θετικές σκέψεις οι οποίες προσελκύουν περισσότερες επιτυχίες. Έτσι η επιτυχία γίνεται συνήθεια.
Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα ανθρώπων που όλοι σήμερα θεωρούμε διάνοιες, μεγαλοφυΐες, ηγετικές μορφές στον τομέα τους που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, τις προσωπικές προκλήσεις και τις αποτυχίες τους, επέμειναν και έφτασαν στην κορυφή. Κοινό σημείο ο διακαής τους πόθος να πετύχουν, και η αγάπη τους για αυτό που κάνουν.
Ο Michael Jordan δεν έγινε δεκτός από Πανεπιστημιακές ομάδες γιατί τον θεωρούσαν μέτριο παίχτη. Ο Lionel Messi και ο Garintsa είχαν πολύ κοντά πόδια για να παίξουν ποδόσφαιρο. O Einstein ήταν μέτριος μαθητής. Ο Edison έκανε 10000 αποτυχημένες προσπάθειες πριν ανακαλύψει πώς λειτουργεί ο λαμπτήρας. Ο ίδιος είπε πως βρήκε 10000 τρόπους με τους οποίους ο λαμπτήρας δεν λειτουργεί! Αυτό τον έφερε πιο κοντά στον ένα τρόπο που αναζητούσε. Επιπροσθέτως όταν κάηκε ολοσχερώς το εργαστήριό του εκείνος το θεώρησε ως μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή..."κάηκαν επίσης και όλα τα λάθη του παρελθόντος"!!! Η Helen Keller παγκοσμίου φήμης συγγραφέας και εμπνευστής εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν εκ γενετής τυφλή και κουφή! Ο διακαής πόθος της να γίνει χρήσιμη στην κοινωνία ήταν μεγαλύτερος από τα προβλήματά της τα οποία ποτέ δεν αντιμετώπισε ως δικαιολογία να μην κάνει αυτό που ήθελε (όπως θα έκανε το 95% των ανθρώπων) αλλά ως μια ευκαιρία για υπεροχή!
 Ο συγγραφέας του βιβλίου "Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης" ("The Magic of thinking big") David Schwartz λέει: "Κατηγορώντας την τύχη κανείς δεν έφτασε εκεί που ήθελε να πάει".
Όσο σκληρότερα δουλεύουμε τόσο τυχερότεροι γινόμαστε. Όσο αναπτύσσουμε τις συνήθειες των επιτυχημένων, τόσο τυχερότεροι γινόμαστε. Όσο επιμένουμε τόσο τυχερότεροι γινόμαστε. Όσο δεν τα παρατάμε τόσο πιο κοντά στη νίκη είμαστε. Όσο περισσότερα "όχι" αντέχουμε χωρίς αυτά να μας καταβάλλουν, τόσο πιο κοντά στο "ναι" ερχόμαστε.
Όσο σκεφτόμαστε την ατυχία μας τόσο θα τιμωρούμαστε ΑΠΟ την ΤΥΧΗ (ΑΠΟΤΥΧΙΑ).
Αν πιστεύουμε στις δυνατότητές μας πάντα θα είμαστε ΕΠΙ της ΤΥΧΗΣ (ΕΠΙΤΥΧΙΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου